De zoektocht duurt al eeuwen, althans zo voelt het. Waar vind je nou die ene goede rijschool in Nijmegen? Na ongeveer tien rijscholen te hebben gebeld kom je er achter. Het is Rijschool Creatief in Nijmegen. Via rijschoolcreatief.nl komt vind je ze op het internet. Dit is de rijschool waarnaar je al jaren zocht, verstopt tussen de anderen. Want een rijschool kan best een goede site hebben, dit hoeft lang niet altijd te betekenen dat de kwaliteit ook daadwerkelijk goed is. Daarom is het van belang een goede zoektocht te doen. Maar deze zoektocht kan best lang duren. Zijn er mogelijkheden om de zoektocht korter te laten zijn? Om sneller uit te vinden welke rijschool bij jouw past? Dat zochten we voor je uit.

Het plan van aanpak

Wat de meeste mensen doen, zoals blijkt, is het afgaan van websites om te kijken hoe de rijschool zichzelf presenteert op het internet. Hoewel het waar is dat daaraan vaak een oordeel uit kan worden getrokken, is dit niet altijd waar. Er bestaat namelijk ook nog zoiets als oplichterij onder rijscholen. Mensen die bijvoorbeeld een strafblad hebben en als gevolg daarvan niet aan het werk kunnen bij een gewone werkgever, die daarna zomaar een rijschool beginnen. Dit doen zij zodat hun strafblad, vooral in het begin, niet wordt opgemerkt en zij ongestoord verder kunnen gaan met hun werkzaamheden om alsnog de door hen gewenste omzet te behalen. Om te voorkomen dat je naar een dergelijke rijschool wordt geloodst, enkel omdat de website en de nep-referenties goed lijken te zijn, moet je verder gaan dan het bekijken van een website. In de omgeving vragen naar meningen is al een eerste stap. Welke rijschool in Nijmegen is jullie bevallen? Omdat Nijmegen niet de kleinste plaats is, is het van belang dat er betrouwbare mensen worden ingeschakeld die jou van advies voorzien.

En, de website van deze rijschool in Nijmegen?

Van belang is natuurlijk de vraag hoe de website van deze rijschool eruit zag en of het bovenstaande klopt. Uiteraard heeft deze rijschool een mooie website, maar niet over-the-top, zoals vaak het geval is tegenwoordig. Daarom was het betrouwbaarheidsgehalte van deze website hoger dan de gemiddelde overdreven website. Er stond duidelijk vermeld wat de rijschool deed, niet te veel maar ook niet te weinig informatie. Deze rijschool in Nijmegen beviel ook nog eens heel goed. Bij het bekijken van de website kreeg je niet gelijk een gevoel dat er aan overcompensatie werd gedaan. In tegendeel, de website kwam juist heel betrouwbaar over. Dit was met name het geval omdat deze niet overdreven opgemaakt was. De omgeving was ook enthousiast over deze rijschool. Met name doordat de ervaringen goed waren en de reacties ook overeenkwamen met de recensies die op de site vermeld stonden. Het klinkt misschien selectief, maar een goede beheersing van de Nederlandse taal is minstens zo belangrijk. Dat was ook in dit geval aan de orde.
Kortom, de volgende punten zorgen voor een juiste verhouding tussen de verwachting en de realisatie:
  • Een niet te overdreven opgemaakte website
  • Recensies die op waarheid gebaseerd zijn
  • Duidelijke, goede beheersing van de Nederlandse taal