In 2012 heeft Bob Sniekers getraind voor een kickboks partij die plaats vond tijdens een kickboksgala op 1 december 2012. Dit evenement werd georganiseerd ten behoeve van stichting Bart de Graaff. Deze stichting zet zich in voor mensen zoals Bart de Graaff (bekend van BNN) die willen ondernemen maar daarin beperkt zijn door een lichamelijke handicap. De naam die het kickboksgala dan ook mocht dragen is “bikkelen voor bikkels”. De bikkels zijnde de mensen die gesteund worden door de stichting en het bikkelen dat werd in de vorm van vechten en training gedaan door de vechters, waaronder Bob Sniekers.

De avond van 1 december 2012 was de sfeer spannend in een chique jasje. Iedereen was in smoking of galajurk en er waren mooi gedekte ronde tafels rondom de ring opgesteld. Het eerste gevecht begon… De spanningen werden duidelijk intenser. Na een paar gevechten was het tijd voor Bob Sniekers om het doek op te gaan. De lichten werden gedimd, er verscheen een spotlight in de hoek van de zaal en een Italiaans rap nummer van de coach van Bob Sniekers (tevens een goede vriend van Bob Sniekers) galmde door de speakers. Bob Sniekers liep ontspannen en rustig de zaal in en ging in de ring staan… Het was tijd.

Na drie spannende rondes heeft Bob Sniekers dit gevecht helaas verloren. Het spande er om maar uiteindelijk heeft zijn tegenstander Sander Brinkhuizen de wedstrijd gewonnen op gamepoints. Moe en afgepeigerd geven de kickbokser elkaar een zegen en een knuffel zoals professionele boksers dat doen. Het was een ongelofelijke ervaring, niet alleen voor Bob Sniekers, maar voor alle kickboksers die meededen. En laten we niet vergeten dat ze samen ook een hoop geld hebben opgehaald voor stichting Bart de Graaff!