Ieder bedrijf krijgt te maken met processen. In deze processen spelen mensen een rol. Al deze mensen hebben een eigen rol binnen de processen. Omdat er tussen mensen heel erg veel gebeurt, zowel verbaal als non-verbaal, is het van het grootste belang dat er altijd met voldoende aandacht wordt gekeken naar de processen. Hoe gaat dat in zijn werk? In Nederland, maar ook in andere landen, hebben we een traditionele manieren van omgaan met projecten. De kern van de traditionele aanpak is op de eerste plaats planning en op de tweede plaats risico management. Deze twee komen in principe op hetzelfde neer. Wanneer bedrijven van te voren een planning maken over het verloop van een project, worden er echter ook automatisch een aantal deuren gesloten. Dat is zonde, want het meebewegen met de veranderende omstandigheden kan heel erg vruchtbaar zijn. Dat is iets wat bedrijven en werknemers leren in een scrum training. Een scrum training is een training waarin de scrum filosofie wordt uitgelegd aan een groep personen. Tijdens de scrum training ligt de nadruk op de samenwerking tussen de verschillende leden van de groep. Samenwerken is een kernwoord tijdens de scrum training en de scrum training is er dan ook in grote mate op gericht om mensen op een nieuwe manier te laten kijken naar de mogelijkheden die zich aandienen op het moment dat ze zich aandienen. Het afstappen van de traditionele manier van denken is niet altijd even makkelijk. Veel deelnemers van de scrum training geven te kennen dat de filosofie tegen alles in druist wat ze zichzelf hebben aangeleerd, namelijk ‘plannen’! Wat kunt u verwachten van de scrum training. De hoofdzaken op een rijtje.

  • Leren luisteren naar elkaar door met aandacht en geduld te communiceren.
  • Zorg voor de omstandigheden zonder deze te willen beteugelen of besturen.
  • Samen werken aan een project zonder het vervolg te willen controleren.
  • Het leren opstellen van de kans op risico’s en het loslaten van dogma’s.
  • Nieuwe kansen sneller zien en valkuilen sneller signaleren.

Scrum training: de filosofie

Een bedrijf dat er voor kiest om een scrum training te volgen, zal niet van de ene op de andere dag over gaan op het werken volgens scrum. Scrum is namelijk een manier van denken en handelen die mensen zich eigen moeten maken en dat gebeurt niet in een dag. Daarvoor is tijd nodig. Dat is dan ook de reden dat een scrum training wordt gegeven door een zeer ervaren scrum master die alles kan vertellen over de methode en de groep op een zeer professionele wijze begeleidt. Een scrum training volgen doet u omdat u wilt investeren in de toekomst en omdat u merkt dat de huidige manier van werken niet altijd goed verloopt. Ook kunt u een training volgen omdat u ziet dat er de laatste jaren geen sprake meer is van groei en u wilt daar graag verandering in brengen door het volgen van de scrum training. Mee bewegen met de omstandigheden en het aangrijpen van kansen; dat is de manier om een succesvol bedrijf te zijn en dat leert u en uw personeel tijdens een scrum training. Er zijn verschillende trainingen die u kunt volgen. Wij bieden zowel korte, intensieve trainingen als langere trainingen. Welke training u kiest, kunt u samen met ons bepalen als u contact met ons opneemt. Wij kunnen aan de hand van de informatie die u geeft over uw bedrijf of organisatie ook altijd zorgen dat u de training krijgt die past bij uw organisatie. Het toespitsen van de scrum training op uw groep is onderdeel van de scrum filosofie waar aanpassing aan verschillende situaties een van de belangrijkste pijlers vormen.

Werkomgeving verbeteren met scrum

Onze pragmatische werkwijze zorgt er voor dat u en uw personeel snel kan genieten van een betere werkomgeving doordat men leert in te springen op elkaar. Na een training ontstaat er dan ook altijd een betere sfeer op kantoren, leert onze ervaring. De aandacht die wordt besteed aan de verbanden binnen een groep zijn gestoeld op een positieve manier van kijken naar elkaar. We zijn niet elkaars concurrenten, maar we zijn elkaars collega’s en we zijn er om elkaar te helpen ten behoeven van het project, dat groter is dan onszelf. Op deze manier halen we blokkades weg en ontstaat er al heel erg snel een meer harmonieuze sfeer. Dat is iets wat we veel om ons heen horen van mensen die de training volgden. Als u als bedrijf graag meer wilt weten over de methode van scrum, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u altijd telefonisch antwoord geven op uw vragen, mocht u de antwoorden niet direct online kunnen vinden. Wanneer u bij ons een training volgt, dan weet u zeker dat u les krijgt van alleen de beste trainers met zeer veel ervaring in het vakgebied. Onze trainingen zijn tevens geschikt voor mensen ICT kennis. Scrum is de methode bij uitstek die er voor kan zorgen dat u een hoger rendement bereikt. Dat is het geval omdat het een positieve uitwerking heeft op alle facetten van uw bedrijf. Niet alleen zult u zien dat projecten meer succesvol worden afgerond, u zult ook zien dat ze sneller worden afgerond. Vele tevreden klanten gingen u voor en leerden de methode van scrum.