Ben jij werkzaam op een marketing afdeling of wil je dat graag? Dan is het natuurlijk handig om hier de nodige kennis over te hebben. Niet alleen wil je je kennis up to date houden, ook is het handig om er steeds nieuwe dingen bij te leren. Marketing is natuurlijk een heel breed vakgebied waar steeds weer dingen bij komen en het is handig om dat voor een groot gedeelte allemaal bij te houden. Doe je dat niet? Dan zul je ook merken dat je minder successen behaalt met je marketing strategie├źn en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Misschien kies je er niet voor om de nieuwe dingen die je leert allemaal toe te passen, maar het is natuurlijk ook slim om bij te houden zodat je weet wat de concurrentie allemaal kan doen. Veel marketeers kiezen er dan ook voor om een cursus online marketing te volgen. Je hebt natuurlijk allerlei cursussen in verschillende vormen en maten en het is belangrijk dat je een cursus online marketing volgt die past bij het werk dat je doet of eventueel gaat doen. Bij de cursus online marketing van Saxion houden ze hier rekening mee. Deze cursus online marketing volg je zowel klassikaal als thuis. Er zijn in totaal twaalf bijeenkomsten en om de drie weken ga je aan de slag met rapportages. Deze maak je thuis en de coach is dan bereikbaar voor coachen. Doordat de groepen klein gehouden worden is er veel aandacht voor individuele begeleiding. Ook wordt er aan de hand van praktijkvoorbeelden een heleboel dingen uitgelegd. Tijdens de cursus online marketing komen er uiteenlopende onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld:

  • webanalytics
  • zoekmachine optimalisatie
  • online adverteren
  • e-mailmarketing

Op de website van Saxion vind je de uitgebreide lijst met onderwerpen die tijdens deze cursus online marketing aan bod komen. Ook kun je hier lezen wat je aan het einde van de cursus allemaal kunt. Je zult je weg in de online marketing helemaal kunnen vinden na het volgen van deze cursus. Op de website van Saxion staat dat de cursus online marketing kunt volgen als je werkzaam bent in een marketing functie op MBO/HBO denkniveau en je je verder wilt ontwikkelen. Ook als je werkzaam bent op het gebied van webshops kun je terecht bij deze cursus online marketing. Ben jij op dit moment niet werkzaam in een dusdanige functie, maar wil je dat wel? Dan kun je deze cursus natuurlijk ook volgen. Dat is bijvoorbeeld heel erg handig als je tussen twee banen zit en je in je volgende baan ook aan de slag wilt met online marketing. Enige ervaring op het gebied is wel handig als je deze cursus wilt volgen.

De inhoud van de cursus online marketing

Wanneer je een cursus online marketing wilt gaan volgen is het natuurlijk wel handig dat je de dingen leert die jij graag wilt weten. Er zijn zoveel soorten cursussen op dit gebied dat het belangrijk is om hier goed op te letten. Op de website van Saxion kun je dit allemaal heel overzichtelijk vinden. Heb jij hier vragen over? Of wil je iets specifieks weten over de aanpak van de cursus? Dan kun je natuurlijk contact opnemen met Saxion. Zij vertellen je graag meer over de cursus online marketing en wat je hier allemaal in leert en hoe de cursus in elkaar zit. Er is bijvoorbeeld veel ruimte voor het uitwisselen van ervaring op het gebied van (online) marketing. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een cursus te volgen die je alleen thuis volgt, maar dit betekent vaak dat je alleen je eigen ervaringen kunt toepassen op de theorie die je krijgt. Het voordeel van de klassikale lessen bij deze cursus online marketing is dat je ook heel veel leert van je medecursisten. Door de ervaringen die jullie tijdens de cursus online marketing met elkaar uitwisselen leer je vaak nog het meest. Snap jij bijvoorbeeld een onderwerp niet of vind je het moeilijk? Dan kan het door de ervaring van een ander ineens veel duidelijker worden. Zo haal je dus veel meer uit de cursus online marketing dan wanneer je een simpele thuisstudie zou volgen.

Haal het beste uit de cursus online marketing

Als je de cursus online marketing gaat volgen dan wil je natuurlijk wel dat je hier zoveel mogelijk uithaalt. Tenslotte wil je er mee aan de slag kunnen als je de cursus online marketing hebt afgerond. Het is natuurlijk handig als je direct met de opgedane kennis aan de slag kunt gaan. Deze cursus online marketing wordt dan ook veel gevolgd door mensen die al werkzaam zijn in een marketing functie. Niet altijd zijn ze al bezig met online marketing, maar in veel gevallen pakken ze dit dan wel snel op. Dan is het volgen van de cursus online marketing natuurlijk heel erg handig. Je weet dan zeker dat je met de juiste strategie├źn aan de slag gaat. Als je al langer in de marketing werkt, dan weet je hoe belangrijk het is om niet alleen een goed doel te stellen, maar ook echt uit te werken hoe je daar gaat komen. Dit geldt zowel voor de online als offline marketing. Tijdens de cursus online marketing wordt hier dan ook zeker de nodige aandacht aan besteedt. Ben je benieuwd naar de kosten voor deze cursus? Kijk dan op de website van Saxion. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.