Veel mensen denken bij de inrichting en het decoreren van hun woning niet bepaald aan het plafond. Met het idee dat deze niet echt in het zicht is en dat mensen toch over het algemeen niet naar boven kijken, denken zij dat het ook niet belangrijk is hoe deze er uit ziet. Dit is een foute veronderstelling. Mensen mogen dan inderdaad maar weinig naar boven kijken, hoe het plafond er uit ziet is wel degelijk van belang. Het heeft namelijk veel invloed op de sfeer van de ruimte en op hoe de kamer ervaren wordt. De meeste mensen kiezen er voor om hun plafond gewoon wit te houden. Dit kan een goede keus zijn in woningen waar de kamers niet heel hoog zijn. Wit zorgt namelijk voor meer afstand, waardoor de ruimte hoger lijkt, en het zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Het is dus een ideale kleur in kleinere en lage ruimtes. Zo kunnen deze toch wat groter en minder benauwd aanvoelen. Tegenwoordig wordt er bij het bouwen echter rekening gehouden met de wens van mensen met betrekking tot ruimere en hogere kamers. Als u dan kiest voor een eenvoudig wit plafond, dan wordt het ruimtelijke aspect nog meer versterkt en dit kan leiden tot een gevoel van verlorenheid, van het verdrinken in de ruimte. In dat geval is het veel beter om te kiezen voor een mooie kleur, zodat er een knusser gevoel ontstaat. Kleur zorgt bovendien voor veel meer sfeer. Kiest u voor een wat donkerdere kleur, dan zorgt dit er bovendien voor dat de kamer niet te grootst aanvoelt. U merkt het, het plafond kan dus echt ontzettend bepalend zijn voor hoe een woning ervaren wordt. Het is dus ook zeker belangrijk om tijd te besteden hieraan en na te denken over wat voor effect u er mee wilt bereiken.

Verschillende materialen voor plafond

In het verleden bestond een plafond in veel huizen uit balken met daar houten planken overheen of tussen getimmerd. Tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval, hoewel sommige mensen hier uit esthetische overwegingen nog steeds voor kiezen. De meeste mensen gaan nu echter voor het gemak van een compleet vlak plafond, wat als voordeel heeft dat er minder hoekjes zijn waar spinnen een web in kunnen bouwen en wat er dus voor zorgt dat u minder vaak boven uw hoofd hoeft schoon te maken. Voor de afwerking van een plafond wordt nu meestal gekozen voor platen of panelen. Deze zijn gemakkelijk te bevestigen, af te werken in een kleur die u het mooist vindt en ze zijn zeer gemakkelijk in het onderhoud. Af en toe een natte doek erover halen is echt voldoende. Bovendien gaan ze heel lang mee, dus zit u niet binnen de kortste keren al weer met dat u een lastige klus moet doen. Een andere keus is vaak stucwerk, ook dan profiteert u van een mooi vlak oppervlak. Naast dat u kunt kiezen voor stucwerk, platen of panelen, kunt u ook kiezen voor schroten. Sommige mensen vinden het nadeel van schroten dat er een patroon op het plafond komt, anderen vinden dit juist een pluspunt. Wat u er ook van vindt, feit is dat met het patroon van schroten ook gespeeld kan worden. Wilt u een ruimte langer laten lijken, dan legt u de schroten in de lengte. Wilt u juist de breedte van de kamer meer naar voren laten komen, dan legt u ze in de breedte. In principe gaat in dit geval voor het plafond dus hetzelfde op als voor vloeren.

Heering plafondsystemen

Moet er in uw huis een nieuw plafond komen of laat u een nieuw huis zetten en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan zijn de producten van Heering een uitstekende keus. Zij hebben namelijk voor alle ruimtes in uw woning een geschikte oplossing. Wist u bijvoorbeeld dat een badkamer om een ander soort materiaal vraagt dan de andere ruimtes in uw woning? Doordat het hier vochtig wordt, is het belangrijk dat het materiaal dat voor het plafond gebruikt wordt goed tegen vocht kan. Zo niet, dan zullen er al snel lelijke schimmelplekken ontstaan. Dit wilt u natuurlijk het liefst voorkomen, dus is het belangrijk om te kiezen voor het juiste materiaal. Bij Heering vindt u echter niet alleen geschikte badkamerplafonds en verschillende opties voor uw plafond binnenshuis, u vindt bij hen ook oplossingen voor uw plafond buiten. In welke gevallen hebt u hier nu mee te maken? Bijvoorbeeld bij een veranda of een andere vorm van overkapping. Ook dan is het belangrijk dat er voor het juiste materiaal gekozen wordt, aangezien het op die plek toch blootgesteld wordt aan invloeden van het weer. Bij Heering hebben ze dus voor iedere ruimte de juiste afwerkingsmaterialen, voor:

  • binnen
  • buiten
  • badkamers

Waar kunt u de producten van Heering nu kopen? Op hun website vindt u een overzicht van alle zaken in Nederland waar u terecht kunt voor een van hun systemen. De dichtstbijzijnde dealer vindt u gemakkelijk en snel door het invoeren van uw postcode. Bovendien kunt u via hun website ook meteen brochures aanvragen van de producten die zij in hun assortiment hebben. Zo kunt u gemakkelijk zien wat de mogelijkheden zijn en kunt u dit gewoon thuis bekijken. Zo ziet u snel welk systeem het meest geschikt is voor uw plafond en kunt u zich beter een voorstelling maken van hoe het er uiteindelijk uit zal gaan zien.