Checkwerk - motivatiebrief voorbeeldU heeft een mooie vacature gevonden? Deze is u – gelooft u – op het lijf geschreven. Dat is mooi, want wellicht is dit de eerste stap naar een baan die u voldoening geeft en dat is iets wat we allemaal graag willen. Nu is de volgende stap het schrijven van een pakkende motivatiebrief en daar moet even goed over nadenken. Niet iedereen vindt het schrijven van een dergelijke brief even makkelijk en zeker wanneer een bepaalde functie u erg aanspreekt zult u merken dat er wat op het spel staat en dan wordt het vaak al helemaal lastig om de brief te schrijven. Iets wat heel erg handig kan zijn is het gebruiken van een voorbeeld sollicitatiebrief. Deze vindt u hier bij checkwerk. Wij bieden u deze voorbeeld sollicitatiebrief helemaal gratis aan zodat u een basis heeft waarmee u aan de slag kunt gaan en dat is vaak het enige wat mensen nodig hebben. U kunt zoveel als u wilt gebruiken uit de voorbeeld sollicitatiebrief en natuurlijk kunt u hem nadien helemaal herschrijven zodat de voorbeeld sollicitatiebrief niet meer herkenbaar is. Gebruik de voorbeeld sollicitatiebrief dan ook als goede en solide basis zodat u zeker weet dat de opbouw en de basis van de brief helemaal in orde zijn. Een werkgever zal het niet opvallen dat de opbouw helemaal in orde is, maar het zal het wel opvallen als de opbouw helemaal niet in orde is. Het komt allemaal neer op het volgende; een sollicitatiebrief moet perfect zijn en u heeft in deze eerste kans van contact met uw toekomstige werkgever geen ruimte om fouten te maken. Geen tweede kans. Wat dat betreft is het een harde wereld. Voor we verder gaan met wat belangrijke tips voor het schrijven van een goede brief zullen wij de eerste paar punten al voor u op en rijtje zetten:

  • zorg voor een goede opbouw van de brief en gebruik hiervoor het voorbeeld
  • zorg er altijd voor dat er geen spelfouten in de brief staan, dat is uit den boze
  • gebruik het voorbeeld zodat u niets vergeet te vermelden in de brief
  • zorg er altijd voor dat u op een bepaalde manier opvalt voor de werkgever
  • schrijf de brief op uw gemak, want u heeft maar een kans om hem te versturen

Motivatiebrief voorbeeld; een stevige basis

Bij het schrijven een motivatiebrief zijn een aantal dingen heel erg belangrijk. Daarom is het gebruiken van onze online motivatiebrief voorbeeld een hele goede manier om alvast wat punten op een rijtje te zetten en te hebben staan. U kunt het motivatiebrief voorbeeld natuurlijk helemaal overnemen, en dan is het een tamelijk simpele invuloefening, maar wat wij u aanraden is om het motivatiebrief voorbeeld eerder als basis te gebruiken zodat u verzekerd bent van een volledige brief waarin alle belangrijke informatie is opgenomen en die u met een gevoel van vertrouwen kunt versturen. Lees om te beginnen het motivatiebrief voorbeeld eens even door. Dan heeft u al een globaal idee van wat er allemaal in uw brief moet komen. Maar wij zullen naast het aanreiken van dit goede motivatiebrief voorbeeld nog een aantal tips voor u op een rijtje zetten. Lees deze altijd goed door en ga dan pas aan de slag. U heeft – en wij kunnen het niet genoeg benadrukken – maar een kans om deze brief te schrijven. Ten eerste willen wij het belang benadrukken van spelfouten. Op het moment dat er in de eerste paar zinnen een spelfout staat, dan is dat foute boel. De werkgever zal de brief dan terzijde schuiven en de volgende ter hand nemen. Dat klinkt hard, maar zo werkt het wel! Zeker op leuke en populaire vacatures wordt veel gesolliciteerd en dan heeft de baas veel brieven die gelezen moeten worden. Hij zal daarom een zeer strenge selectie maken.

Veel sollicitanten

Bij checkwerk hebben wij niet voor niets een goede motivatiebrief voorbeeld online gezet omdat wij weten hoeveel mensen er moeite hebben met deze brief. Het motivatiebrief voorbeeld dient dan ook niet alleen maar om te gebruiken, maar ook gewoon als u wil om even door te nemen. Sommige mensen gebruiken hun eigen brief en hebben een standaard brief die ze steeds wat aanpassen wanneer ze op een vacature solliciteren. In dat geval heeft u onze motivatiebrief voorbeeld niet echt nodig. Dat er veel mensen solliciteren, maakt het best wel lastig om op te vallen. Wat we dan ook altijd aanraden is om er voor te zorgen dat u iets doet wat opvalt. Ons motivatiebrief voorbeeld kan dus een stevige basis vormen om een perfecte brief te schrijven. Het is echter heel erg belangrijk dat u de tijd neemt om de brief te schrijven. Vaak worden mensen die naarstig op zoek zijn naar een baan heel erg enthousiast wanneer ze een leuke vacature zien. Ze krijgen een gevoel van haast om de brief maar zo snel mogelijk te versturen. Vaak is dat echter helemaal niet het juiste om te doen. U kunt wanneer u zich opgejaagd voelt om de brief maar zo snel mogelijk te versturen het beste even op uw gemak kijken naar onze motivatiebrief voorbeeld. Ga dan rustig aan de slag met het schrijven van de brief en verstuur hem pas wanneer hij helemaal goed is! Op die manier weet u altijd zeker dat u de juiste keuze maakt wanneer u op de verzendknop klikt. Bekijk hier het motivatiebrief voorbeeld.