Als je je bmi berekenen als vrouw wilt berekenen, dan kun je daarvoor gebruik maken van de website berekenen.nl. Hier kun je namelijk binnen een minuut al ontdekken wat je BMI is. Het is ook niet zo ingewikkeld om je bmi te berekenen als vrouw natuurlijk, want je hoeft alleen maar je lengte en gewicht zelf even te ontdekken. Meestal weet je wel hoe lang je bent, want dat is doorgaans vrij stabiel. En je gewicht kun je makkelijk even controleren via de weegschaal. Met deze variabelen in combinatie met je leeftijd en geslacht kun je dan je bmi berekenen als vrouw zijnde. Je bmi is je body mass index. Dat betekent dat er gekeken wordt naar de verhouding tussen je gewicht en je lengte. Je lichaam mag een bepaalde massa hebben en die massa dient uiteraard verspreid te worden over een x aantal centimeters. Een gezonde bmi geeft dus aan dat je massa past bij je lengte. Hoe deze massa verspreid is kan een bmi cijfer echter niet aangeven. Daarom moet je je nooit blind staren op je bmi. Om een wat plat voorbeeld te nemen zou je kunnen kijken naar twee vrouwen die, op hun borsten na, een identiek lichaam hebben. Zij zijn dus even groot, hebben een identieke taille en ook de benen en armen zijn even zwaar. Ook qua vetpercentage en spiermassa zijn ze dus helemaal gelijk. Het enige punt van verschil zijn dus de borsten. De ene vrouw heeft een a-cup en dat betekent dat de borsten dus geen of slecht heel weinig extra gewicht toevoegen. De andere vrouw heeft bijvoorbeeld een vrij royale cup maat en de borsten zorgen in dat geval letterlijk voor een x aantal kilo’s aan extra lichaamsgewicht. Dat kan ertoe leiden dat de tweede vrouw in dit voorbeeld een bmi krijgt toegewezen dat duidt op overgewicht, terwijl de eerste vrouw een gezond bmi krijgt toegewezen. Een bmi cijfer wordt dus puur op basis van het totale aantal kilo’s berekent. Of die kilo’s ontstaan door een flinke hoeveelheid spieren of juist een flinke hoeveelheid vet, dat is voor een bmi niet relevant. Dus als je je bmi gaat berekenen als vrouw, dan kun je dat cijfer wel als leidraad nemen, maar je moet het soms wel een beetje relativeren. Toch is het handig om te kijken of je in de gevarenzone zit of niet. In veel gevallen zijn die nuances niet heel relevant meer wanneer je bijvoorbeeld echt veel te zwaar bent voor je lengte en duidelijk te kampen hebt met overgewicht. Die nuances zijn vooral relevant wanneer je in de gezonde zone zit en misschien te snel denkt dat je ook een gezond leven leidt. 

Snel via de site je bmi berekenen als vrouw

Je kunt op de site dus snel terecht als je je bmi wilt berekenen als vrouw zijnde. Uiteraard kun je ook als man hier je bmi berekenen. In plaats van vrouw vul je bij geslacht dan in dat je een man bent. Bmi berekenen vrouw of man kost letterlijk niet meer dan een paar seconden van je tijd. 

De categorie├źn behorende bij verschillende body mass indexen

Als je je bmi gaat bereken als vrouw dan komt daar een cijfer uit en dat cijfer kun je dan terugvinden in 1 van de 5 onderstaande categorie├źn: 

  • Ondergewicht
  • Normaal gewicht
  • Overgewicht
  • Obesitas
  • Morbide obesitas