Moet jij voor je werk vaak grote lappen tekst lezen en vind je dit ontzettend moeilijk? Het is nu eenmaal een tijdrovende klus, maar wist je dat het ook anders kan? In een cursus snellezen van Tijdwinst.com leer je hoe je deze grote lappen tekst veel efficiĆ«nter tot je kunt nemen, en dat zonder dat je daadwerkelijk alles hoeft te lezen. Nu denk je waarschijnlijk ‘maar hoe is dat mogelijk?’ en dat is heel begrijpelijk. Het is echter zeker mogelijk als je gebruik maakt van de juiste technieken, die je tijdens deze cursus snellezen aangeleerd krijgt. Je kunt deze cursus zowel in je eentje volgen als in een groep, en zowel online als op locatie. Het is dus maar net wat je zelf het fijnste vindt. Wat je tijdens deze cursus allemaal gaat leren? 

  • Hoe je minder snel afgeleid wordt van je werk
  • Hoe je selectiever teksten kunt lezen
  • Hoe je je leessnelheid meetbaar kunt verdubbelen
  • Hoe je voorkomt dat informatie zich opstapelt
  • Hoe je complexe informatie sneller verwerkt en beter onthoudt

Al deze technieken samen zorgen ervoor dat jij grote stukken tekst veel gemakkelijker tot je kunt nemen, en zo meer tijd over houdt voor andere, belangrijkere zaken. Een cursus snellezen is geschikt voor mensen die merken dat ze op hun werk amper tijd over houden voor de verwerking van zaken, omdat ze teveel tijd kwijt zijn met het tot zich nemen van informatie en dingen regelen. Dat kan stukken effectiever, en wel met deze cursus.

Voor wie is de cursus snellezen bedoeld?

We beschreven hierboven al voor wie de cursus bedoeld is, maar er zijn nog een aantal andere aspecten waar je jezelf in kunt herkennen. Als je bijvoorbeeld merkt dat je totaal geen structuur hebt op je werk, dan is deze cursus snellezen ook echt iets voor jou, of als je maar moeilijk op gang komt bij het verwerken van omvangrijke documenten als rapporten, scripties of notulen. Want hoe begin je daar nou aan? Hoe plan je de verwerking ervan en hoe krijg je al die informatie opgeslagen zonder alles te lezen? Veel mensen zien er als een berg tegenop, en dat is heel begrijpelijk. Zeker als je van jezelf al niet zo rap leest kan het je enorm veel tijd kosten om dit soort zaken te doen. Na deze cursus snellezen weet je echter precies hoe je dat het beste kunt aanpakken, en zul je ze dus minder snel uitstellen. Het verwerken van deze documenten kost je in de toekomst minder tijd, want je werkt gestructureerder en efficiĆ«nter. 

Cursussen voor een hogere productiviteit

Je kunt niet alleen bij Tijdwinst.com terecht voor een cursus snellezen. Ze hebben nog veel meer praktische cursussen in hun aanbod die allemaal op hun eigen manier iets te maken hebben met productiviteit. Daar zijn ze namelijk in gespecialiseerd. Denk maar eens aan een cursus feedback geven of een cursus time-management. Net als de cursus snellezen zijn deze erop gericht je productiviteit te verbeteren, onder andere door een effectievere communicatie. Want ook dat is een belangrijk deel van productiviteit. En al deze cursussen zijn zowel in je eentje te volgen als met een groep collega’s, bijvoorbeeld In Company.