Wil jij graag de toneelopleiding gaan doen? Dan is het volgen van een acteercursus echt aan te raden! Als liefhebber van acteren en toneelspelen heb jij waarschijnlijk al bij diverse clubs gezeten op dit gebied en dat is ook zeker aan te raden. Net als het volgen van lessen bij je lokale toneelschool. Hier steek je altijd iets van op en je doet door de vele repetities ervaring op hoe het is om samen te werken met andere acteurs. Ook zul je regelmatig een opvoering hebben, waardoor je leert hoe het is om voor het publiek te spelen. Toch heeft een echte acteercursus ook nog altijd meerwaarde. Dat wil niet zeggen dat het niet zinvol is om ook andere toneelervaringen op te doen, hoe meer hoe beter! Sta op de planken zo vaak als je kunt, dit levert je een schat aan ervaring op, ervaringen die je later in je acteercarrière zeker zult kunnen gebruiken! Want van elke productie waar je aan meedoet, hoe klein of hoe groot ook, steek je iets op. Voordat je een serieuze acteercursus gaat volgen, is het dus echt raadzaam om bij je lokale toneelschool of acteerclub zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Goede acteercursus

Wil jij je aanmelden bij een echte toneelacademie, dan is het raadzaam om voorafgaand hieraan een acteercursus te volgen bij een professionelere instelling dan je lokale toneelvereniging. Zoek jij een gedegen opleiding, dan kun je hiervoor het best naar Vooropleiding Theater Nederland in Amsterdam gaan. Wat maakt hun programma nu zo goed? Dat zijn verschillende punten, te weten:

  • de docenten
  • de persoonlijke begeleiding
  • hun kennis van het curriculum van HBO toneelopleidingen
  • hun contacten met deze HBO-instellingen

We zullen deze vier punten voor jou nog iets verder toelichten. Een heel belangrijk punt bij de keuze van een acteercursus is natuurlijk wie er doceren. Welke docenten zul jij krijgen? Dit is erg bepalend voor hoe jij je kunt en zult ontwikkelen. Bij Vooropleiding Theater Nederland bestaat het docententeam uit professionele acteurs. Zij weten wat het is om acteur te zijn, zij weten wat je nodig hebt om te kunnen slagen en door hun ervaring zullen zij vaak snel zien of jij het in je hebt of niet. En dan wordt er niet alleen bedoeld of jij goed bent in acteren, maar ook of jij in staat bent om met de druk om te gaan. Alleen dat al maakt hun acteercursus tot een zeer goede voorbereiding.

Meer kans op toelating

Ook de persoonlijke begeleiding van de docenten gedurende de acteercursus is prettig, zij krijgen daardoor een goed beeld van wat jij kunt en van wat jij wilt. Dat is voor het vervolg zeker goed om te weten. In het traject zul je bovendien die dingen leren waar HBO opleidingen op dit gebied naar zoeken. Doordat deze instelling weet hoe het curriculum van deze opleidingen er uit ziet, kunnen zij hier op inspelen en jouw lesaanbod daar op aanpassen. Al veel volgers van de cursus zijn naar hun audities geweest en uiteindelijk ook aangenomen. Ook bestaan er zeer goede contacten tussen de aanbieders van deze acteercursus en de vier belangrijke HBO toneelopleidingen in Nederland. Dat is handig als je een auditie wilt regelen bijvoorbeeld. Er mogen dan in Nederland wel heel veel verschillende cursussen op dit gebied te vinden zijn, deze is eigenlijk echt de beste en is het traject dat je zou moeten volgen om verder te komen als je een carrière wilt in de acteerwereld. Wil je meer weten over de acteercursus van Vooropleiding Theater Nederland, kijk dan eens op hun site ToneelhuisAmsterdam, daar vind je alle info die je nodig hebt!