Een taal is in principe een soort gereedschap dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. De effectiviteit van gereedschap is echter in veel gevallen voor een groot deel afhankelijk van de gebruiker. Om een heel simpel voorbeeld te nemen kun je bijvoorbeeld kijken naar een hamer en een timmerman. Als je een timmerman met jaren aan ervaring onder zijn riem gadeslaat, dan is het bijna niet te bevatten hoe effectief deze de spijker met de hamer in het houtwerk weet te slaan. Twee tikjes en de spijker is weg. Als je kijkt naar een amateur, dan ziet het er opeens heel anders uit ondanks het feit dat deze exact dezelfde hamer gebruikt. Met taal is dat niet anders, want iemand kan een prima woordje Engels spreken en toch niet heel professioneel overkomen door zijn gebrekkige beheersing van de taal. Ervaring door te oefenen en eventueel door enkele trainingen/cursussen te volgen, kunnen die beheersing echter naar een hoger niveau tillen. Zo kun je je zakelijk Engels verbeteren door een cursus te volgen bij Masterclass English. Zakelijk Engels is niet te vergelijken met het alledaagse Engels zoals je dat rond vrienden of kennissen zou gebruiken. Zakelijk Engels is ook ver verwijderd van het Engels dat je als toerist in het buitenland zou gebruiken. Je maakt immers gebruik van een specifiek vocabulaire als je Zakelijk Engels spreekt. In de zakenwereld heb je ook specifieke doelen wanneer je met anderen communiceert. Je reputatie en hoe je overkomt zijn dan ook van groter belang in vergelijking met een vriendelijke context met een stel vrienden. In de zakenwereld is er ook al snel sprake van een zekere commercialiteit en dat betekent dat de vorm ook sneller belangrijk is. Hoewel de inhoud uiteraard wel degelijk ter zake doet, is het toch vooral ook een kwestie van de boodschap aantrekkelijk verpakken. Vloeiend en accentloos kunnen spreken en de boodschap overbrengen met het nodige zelfvertrouwen, zijn dan ook van groot belang in zakelijke contexten. Gelukkig zijn dergelijke talenten aan te leren via een cursus zakelijk Engels, Kijk daarom vooral eens op de website van masterclassenglish.com. Het is uiteraard van belang om te ontdekken wat je mogelijkheden zijn, want er zijn verschillende niveaus en uiteenlopende vaardigheden waar je de nadruk op kunt leggen. Hoe je leert is net zo belangrijk als de materie die je probeert te internaliseren. Dus neem gerust een kijkje op de site en ontdek snel wat voor jou de beste weg is naar zakelijk Engels. 

Zakelijk Engels leer je het beste in groepsverband

Een taal is een sociale vaardigheid, want in de regel gebruik je taal alleen wanneer je met anderen wilt communiceren. De beste methode om een vaardigheid als zakelijk Engels onder de knie te krijgen, is dan ook via groepslessen. Zo kun je het geleerde meteen in de praktijk oefenen. Qua luisteren is het ook handig als je meteen anderen kunt horen spreken. Zo help je elkaar, want zodra jij spreekt, dan luistert je gesprekspartner en vice versa. 

De focus van Masterclass English

Op de site van masterclassenglish.com vind je een duidelijk overzicht van de cursussen en waar de nadruk op ligt. Zo kun je tijdens een cursus zakelijk Engels een focus verwachten op een snelle intense manier van leren met een focus op de 4 kernelementen van de taal: 

  • Spreken
  • Luisteren
  • Schrijven 
  • Lezen